Leguano Spinwyn, valkoinen, musta. lila koot 36-47
Leguano Jara, keltaisena, mustana ja sinisenä koot 36-44
Leguanito Aktiv plus, lasten nilkkapituinen tennari
Leguano Stream, saatavilla viikosta 16/23 eteenpäin
Leguanito, Scippo koot 25-34
Leguano Go Mixed Kiwi, koot 36-47

Leguano paljasjalkakengät

Miksi paljasjalkakengät / suositustenmukaiset jalkineet?


Joskus yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa - tässäkin tapauksessa on juuri näin, lisäksi mm:

                                         ✅  vakaa tuki jaloille

                                         ✅  suora/hyvä ryhti

                                         ✅  oman kehon tuntemus

                                         ✅  parempi tasapaino

 

Saat kauttani laadukkaita saksalaisia ja Saksassa valmistettuja Leguanon paljasjalkakenkiä miehille, naisille ja lapsille koosta 22 aina kokoon 49 saakka, mallit/värit vaihdellen. Pohjat tehdään vain ja ainoastaan Saksassa Leguanon omissa tiloissa ja muut materiaalit tulevat tehtaalle Euroopan sisältä.

Leguanot ovat konepestävät (pl. muutama malli). Leguanojen pohja on pistosuojattu, väriäpäästämätön sekä pitävä. Leguanot sopivat kaikkeen ja kaikkialle. Vain kokeilemalla tiedät! Kaikissa Leguanon jalkineissa on sama patentoitu Lifolit pohja.

 

Rullaa alaspäin ja saat enemmän tietoja itse malleista, Leguanojen historiasta, jalan pituuden mittaamisesta ja paljasjalkakenkien vaikutuksista koko kehon terveyteen.

 

Jos et jaksa lukea, ei haittaa -> kerron asiat mielelläni myös henkilökohtaisesti joko sinulle pelkästään tai useammalle samalla aikaa (yhdistysten, seurojen, kerhojen teemaillat jne). Ryhmän moottorille on luvassa myös kiitos lahja tilaisuuden järjestäjänä.

 

Ota yhteyttä ja pääset tutustumaan paljasjalkakenkiin ja ajatukseen niiden takana tarkemmin!

Hitusen alempaa löytyy myös linkki minkä takaa näet ajankohtaisen varastotilanteeni aikuisten ja lasten kengistä & tarvikkeista. 
 

Myös lahjakortteja saatavilla haluamallesi summalle / mallille. 

Paljasjalkakenkien myönteiset vaikutukset koko kehoon
Leguano Scio, väreinä musta, vaalean sininen, tumman sininen, roosa ja valkoinen

Leguanot omaksi

Leguanojen ominaisuudet; nolla pohja, taipuisa pohja, luistamaton pohja, valmistettu Saksassa, ensiluokkaisen mukavat

Leguanitot lasten paljasjalkakengät

Lasten paljasjalkakengät - erittäin taipuisa pohja, pystyy rullaamaan taskuun

ja kestää konepesun (hienopesu 30 asteessa).

Leguanito koot 22/23 - 34/35, koot kokotaulukossa alkaen jalkaterän mitta, tupla koot.
Leguanito koot 22/23 -28/29 60€

Leguanito koot 30/31- 34/35 70€
Aktiv / Aktiv plus 22 - 33, kokotaulukossa kengän sisämitta vähän reippaammalla voimalla mitattuna.
           Leguanito         Aktiv     Aktiv plus

Koot 22-25           79€          88€

Koot 26-29          109€       118€

Koot 30-33          129€       135€

Leguanito Scippo 

Koot 25-28     105€

Koot 29-34     125€

Leguanito Scio

Koot 23-28     

Koot 29-34     

 

Leguanon sukkamallit

Sneaker, Classic, Primera ja Ballerina, unisex koot.

Kaikkia värejä/kokoja ei ole saatavilla ympäri vuoden.
Kestää konepesun (30 asteessa) ja mahtuu pieneen tilaan.
Kaikki aikuisten sukkamallit väristä / koosta riippumatta ovat 99€/pari.

Leguanon unisex mallit

Aikuisten Leguanot:

Acasa 129€
Aktiv 159€, Aktiv Plus (varrellinen) 179€

Beat 189€

Denim / City 164€

Energy 199€

GO (matala) ja Go Mixed (varrellinen) 189€

 Jaspar 219€

UUTUUS 2023 - Juno € 

Scio 129€
Spinwyn 199€

UUTUUS 2023 - Stream 189€

Leguanon naisten mallit

Naiset: Amalfi 184€, Lady Loop 159€  Style 149€, Jara sandaali 139€

Leguanon nahkaiset mallit

Nahka: Gentle 239€, Marilyn 269€

Leguanon talvi/välikausi mallit

Talvi / välikausi: Aktiv winter 164€, Aktiv Alasco 219€, Chester winter & Light 189€, Kosmo 234€, Husky 239€, Thermo 189€

Leguanot voi pestä koneessa!

Leguanot voidaan pestä pesukoneessa, hienopesu 30 astetta. Ei villaa tai nahkaa sisältävät: Aktiv Winter, Chester, Gentle ja Marilyn.

Leguanot voi pestä pesukoneessa! EI villaiset, laminoidut talvimallit tai nahkaiset. 

Näitä ei koneeseen;

Aktiv Alasco / Winter, Chester villa/tumman ruskea, Husky, Marilyn ja Gentle.
Thermon voi pestä koneessa villaohjelmalla ja villan pesuaineella tai sitten käsin villan pesuaineella.

ENJOlta löytyy puhdistusliinat ei konepestävien pesuun!
Pese pesupussissa ja mielellään nauhat irroitettuna.

2GO

2GO:n joustavat kengännauhat: musta, valkoinen, harmaa, punainen, oranssi ja pinkki

Halutessasi vaihtaa astetta helpompaan nauhoitukseen voit tilata kenkien mukana tai erikseen 2GO:n joustavat kengännauhat.

Väreinä musta, pinkki, punainen, oranssi, valkoinen ja harmaa. 7€/pari.

2GO:n joustavat kengännauhat: musta, valkoinen, harmaa, punainen, oranssi ja pinkki

Vetoketjulla suljettavat suojukset vedetään varovasti kenkien päälle ja kiristetään nilkkanauhojen avulla. Suojuksien mukana tulee kätevä säilytyspussi.

Suojuksia on neljää kokoa. Kokoa valitessa kannattaa huomioida kenkien lestin suuruus, jotta suojus ei ole liian kireä ja näin altistu venymiselle ja rikkoutumiselle.

S = 36-38 / M = 38-40 / L = 40-42 / XL = 42-45
18€/pari

Parhaiten Leguano paljasjalkakenkien saaminen omaksi onnistuu ottamalla minuun yhteyttä ja sovitaan tapaaminen; mittaamme jalkaterien pituudet / sovitat eri kenkiä / malleja. Näin saamme kerralla heti oikean kokoiset kengät tilattua jos minulta ei löydy juuri sitä minkä haluat. Aivan sivun loppussa on myös ohje miten voit itse mitata omien jalkaterien pituudet.

 

Joitakin malleja on heti saatavilla ja oma varastoni vaihtelee koko ajan. Leguanojen toimitus on pääsääntöisesti tilauspohjalta jos kyseistä mallia, väriä ja kokoa ei juuri silloin ole. Olen pyrkinyt hankkimaan kaikista malleista ainakin kaikki värit ja mahdollisuuksien mukaan myös kaikissa yleisimmissä kooissa (36/37 - 45) - sovittamaan ainakin pääsee oikeaa kokoa.
Leguanojen toimitusaika on parista päivästä pariin viikkoon. Kaikkia värejä ei ole jatkuvasti saatavilla ympäri vuoden, sekä osa on ns Limited edition -värejä. Varastotilanne painikkeen takaa pääset jaettuun excel-taulukkooni josta näet ajantasalla olevan tilanteen mitä juuri tällä hetkellä löytyy.

Tutustu malleihin ja mittaa omat jalkateräsi (molemmat jalat) ja vertaa mittoja.

HUOM mallikohtaisia kokotaulukkoja! Ota yhteyttä ja mietitään mikä on se sinun oikea koko! Jos iskee laiskuus niin, voit valita joko normaalikengän koot mitä nyt käytät tai sitten kokoa isommat. Huomaa että suurin osa suomalaisista kuitenkin ovat tutkimusten mukaan käyttäneet liian pieniä kenkiä. Leguanot ovat joihinkin muihin malleihin verrattuna hieman pientä kokoa. Esim itselläni normikengät ovat olleet 39-40 ja Leguanoissa kaikki mallit ovat kooltaan 41 mitä niitä käytän. Sovittaminen olisi siksi siis ihan parhainta :) 

 

Hinnat Leguanoille linkin takana, aukeaa ponnahdusikkunaan (jaettu doc-tiedosto).

Hinnat sisältävät alv 24%, eivät mahdollisia toimitus-/postituskuluja. Mahdolliset postimaksut kokonaisuudessaan asiakkaan kustantamana. Palautusoikeus vain viallisilla tuotteilla.
Maksuvälineinä käy käteinen ja pankkikortti. Tilisiirto jos sovimme erikeseen postituksesta.

Leguanojen synty

 

Leguano syntyi ajatuksesta saada juoksijoille oikea juoksutekniikka; ensimmäinen saksalainen biokinematikan tohtori Walter Packi totesi pitkän matkan juoksija Helmuth Ohlhoffille ”Juoksijasi juoksevat värin”.

 

Tästä alkoi viiden vuoden kehitystyö jonka tuloksena oli Leguano paljasjalkakenkä, ei vain juoksijoille vaan ihan kaikille. Vuodesta 2009 saakka Leguano on levinnyt tasaisesti ympäri maailmaa ja laajentanut valikoimiaan.

 

Walter Packi ei ole pelkästään Leguanon alulle panija, vaan myös mentori paljasjalkailun ystäville Saksassa, hänen uraa uurtavien näkemystensä kautta.
Klinikallaan Bad Krozingen’ssa Walter Packi vastustaa kirurgisia toimenpiteitä tuki- ja liikuntaelinten sairauksissa. Jokaisella yksilöllä on vastuu omasta itsestään itsellään. Walter Packin terapia perustuu kehon luonnollisiin liikkeisiin.

 

Miksi?

Jalkaterässä on 26 luuta, jokaisen luun välillä sekä niiden yli ja jopa ristiin löytyy vielä nivelsiteitä, jänteitä, kalvoja, lihaksia, verisuonia – unohtamatta hermotusta ja jalkapohjassa olevia hermopäitä.

Jokaisella askeleella minkä otamme, aiheutamme palautetietotulvan hermotusta pitkin aivoihimme. On hyvin tärkeää, että palaute pääsee kulkemaan hermojen päästä aivoihin. Miksi?
Kehossa on kolmen tyyppisiä aistielimiä (reseptoreita), yksi aistii kehon ulkopuolista maailmaa, toinen kehon sisäelimiä ja kolmas kehon asentoa. Aivojen antaessa käskyn keholle lähteä liikkeelle, antavat jalkaterän aistielimet palautetta kertoen tapahtuuko liike suunnitellusti vai ei.
Kummassakin jalkapohjassa on arviolta 100-200 000 hermopäätä/reseptoria jotka aistivat kehon ulkopuolista maailmaa. Jalkapohjien ollessa yksi tiheimmistä hermoalueista kehossamme, niin jo sen pitäisi sanoa jo jotain jalkapohjien kosketuksen tärkeydestä ja merkityksestä koko kehon hyvinvointiin ja oikeaan kävelyyn.

Paljain jaloin käveltäessä jalkapohjien hermopäät ovat ainoat tuntoelimet jotka ovat kosketuksissa johonkin pintaan. Ne lähettävät tietoa aivoihin kaikesta mitä jalkapojan alla on ja näin pystytään säätelemään pienillä liikkeillä liikkuminen turvalliseksi niin itse jalkaterille kuin koko keholle. Vie vain millisekunteja saada jalkapohjien aistielimistä tieto aivoihin ja aivoista lähettää käskyt takaisin lihaksille jalkoihin, selkään ja käsiin.

Käytettäessä kenkiä, etenkin jos ne ovat paksupohjaiset, jäykät, kapeat, liian lyhyet niin estämme aistielimiä toimimasta ja lähettämästä tärkeää palautetta jalkapohjan tuntemuksista aivoihin. Aistielimet lähettävät palautetta kengän sisältä, todennäköisesti sukan läpi ja niillä palautteilla ei ole juuri mitään konkreettista merkitystä alustasta millä kuljetaan aivoille. Jalkapohjien aistielimien antamaa palautetta, etenkin niiden puutetta, on aliarvioitu hyvin pitkään tärkeänä osana kehon hyvinvointia. Näin ollen myös länsimaisen tai modernin lääketieteen puolella ei välttämättä osata katsoa kokonaisuutta tai mahdollista yhteyttä kenkien ja neuropatian suhteen. Neuropatia on hermojen toimintahäiriö raajojen ääreishermoihin, sekä tuntohermoihin että lihasten toimintaan vaikuttava hermovaurio.

Näin ollen jos käytämme jatkuvasti ns ”normaaleja” kenkiä heikennämme jalkaterän lihaksistoa estämällä niiden liikkeen, tukimme ääreishermotusta varpaisiin saakka ja pahimmassa tapauksessa koko jalkaterä on puristuksissa estäen kudosnestekierron, verenkierron ja hermotuksen vapaan virtaamisen; jalkaterän lihakset heikkenevät, jänteet ja kalvot lyhentyvät ja/tai kiristyvät, muodostuu jalkaterän virheasentoja jotka vaikuttavat koko ketjussa ylöspäin polviin, lantioon, rankaan. Vaikutetaan jalkaterän heikkouden kautta koko jalan lihaksistoon ja taasen myös siitä ylöspäin niska-hartiaseutuun saakka.

Erityisen tärkeää on kiinnittää huomiota kasvavassa iässä olevien sekä diabetesta sairastavien jalkineisiin, niiden oikeaan kokoon ja jalkaterän aktivointiin sallimalla jalkaterälle mahdollisimman vapaa liike.

Leguanot

Vaikka kuinka haluaisimme kävellä paljain jaloin ympäri vuoden, niin etenkään meidän leveyspiirillä, se ei aina välttämättä ole kaikista helpointa tai mukavinta. On myös tilanteita kun on pakko käyttää turva- tai työkenkiä oman turvallisuuden takia. Mutta se kaikki muu aika on hyvä kulkea kengillä mitkä on tehty mahdollisimman lähelle paljain jaloin liikkumista kuvaavaksi.

Leguano paljasjalkakengät on tuotu niin lähelle paljain jaloin liikkumista kuin vain on mahdollista. Leguanoiden puolipallollinen pohjarakenne varmistaa pohjan liikkeen 360 astetta mihin tahansa suuntaan ja mukautuu mihin tahansa pintaan. Tämä varmistaa suuremman kosketuspinnan ja siten paremman maaperän tunteen ja pidon.

Leguano paljasjalkakenkien patentoitu pohja koostuu LIFOLIT-materiaalista, joka on erittäin kestävä ja joustava. Materiaali mukautuu ergonomisesti käyttäjän jalkaan ja on niin kevyt ja taipuisa, että ne voi rullata vaikka taskuun (mallista ja taskun koosta riippuen).


 

Leguanon patentoitu LIFOLIT taipuu ja myötäilee käyttäjän jalkaa 360 astetta millä tahansa pinnalla.

Leguano paljasjalkakengät

 • Riittävästi tilaa varpaille
 • Nolla pohja (tasainen pohja, niin edessä kuin takana)
 • Joustava pohja, kolmiulotteisesti joustava ja mukautuu käyttäjän liikkeeseen.
 • Ohut pohja mahdollistaa paljain jaloin olemisen tunteen.
 • Kevyet, mikä heijastuu kävelyssä ja juoksussa sekä myös matkustaessa viemättä juuri tilaa matkalaukussa.

Malleja ja värejä löytyy niin aikuisille kuin lapsille. Leguanot käyvät ihan kaikkeen arkeen, vapaa-aikaan ja miksei myös juhlaan. Pohja on pitävä, siitä ei irtoa väriä, joten sopii myös veneilyyn ja vesiurheiluun, kaupungille, työhön, sisäkengiksi, tarhatossuiksi, rantaleikkeihin – käyttökohteita on rajaton määrä: sisällä ja ulkona, maalla ja vesillä.

Oikea koko

Leguanojen koot ovat hieman pienempiä mitä olemme tottuneet pääsääntöisesti käyttämään ja yllättävän moni astelee muutenkin liian pienissä kengissä - myös aikuisilla tulee olla käyntivaraa. Leguanon kengissä käyntivarana riittää 0,5-1,0cm mallista riippuen. Mittaa ehdottomasti omat jalkateräsi pituudet, molemmat! Mittaan myös itse jalkateräsi pituudet kun tapaamme ja varmistamme, että saat oikean kokoiset kengät.

Tee näin. Tarvitset paksun kovakantisen kirjan ja mittanauhan sekä A4 kokoisen paperin:

 1. Aseta A4 kokoisen paperin lyhyt sivu seinään kiinni ja mittanauha pitkän sivun mukaisesti
 2. Astu pisin varvas juuri ja juuri kiinni seinään jalkaterän sisälinjan asettuen A4:n pitkän sivun mukaisesti
 3. Aseta paksu kirja seinän suuntaisesti kantapään taakse juuri ja juuri ihoa koskettaen (paksu kirja pysyy itsekseen pystyssä)
 4. Koukista polvesta jotta näet että tila on varmasi oikea ja varpaat eivät painaudu seinään polvea koukistaessa
 5. Astu pois kirjan ja seinän välistä
 6. Mittaa jalkaterän pituus
 7. Astu toisella jalalla kirjan ja seinän väliin.
 8. Mittaa toisen jalkaterän pituus

Joissakin ohjeissa neuvotaan olemaan selkä seinään päin eikä kasvot, mutta itse havaitsin tämän olevan parempi – ainakin itselleni.

Oman mittani aloittaenssa paljasjalkakenkien käytön syksyllä 2019 oli 25,4cm, tämä toi hitusen ongelmaa valitessa oikeaa kokoa; Aktiv mallissa kengän sisämitta koossa 40 (norm kengät oli aina 39 tai 40) on täsmälleen tuo 25,4, joten käyntivaran huomioiden otin koon 41 – kengän sisämitta on 26,7 eli 1,3cm käynti/sukka ym varaa – ehkä vähän reipas, mutta parempi niin kuin varpaat kiinni kärjessä ja litussa. Nyt keväällä 2021 jalkateräni on 25cm -> aiemmin matala holvi on noussut hitusen koska jalkaterän lihakset ovat kokonaisvaltaisesti aktivoituneet.

Mittaa ja vertaa mittojasi Leguanon kokotaulukkoon ja tarvittaessa kysy. Äläkä säikähdä jos kengän kokosi yht’äkkiä kasvaakin! Jalkaterän pituus on se mikä merkitsee, ei kokonumero.

Lapsen jalkaterän mittaaminen: kotitekoisen mitan tekeminen

Lapsen jalkaterän mittaamiseen kannattaa käyttää myös joskus hieman apuvälineitä:

 

Tarvitset sakset, muro- tai myslipaketti tai joku muu sopivan kokoinen paketti tai vaikka kaksi tukevaa maitotölkkiä, kynä ja mittanauha.

 

Askartele: leikkaa laatikon lyhyt ja pitkäsivu taiteen mukaisesti, leikkaa vastakkaiset sivut ja leikkaa laatikon toiselta puolelta vastaavasti lyhyt ja pitkä sivu. Maitotölkistä vain yksi sivu kokonaan pois & toisella tölkillä tehdä stopperi varpaiden eteen.

 

Mittaa molemmat jalat niin, että toinen jalka toisella pohjalla ja toinen jalka toisella - toinen leikattu kpl osoittaa mihin saakka jalka tulee. Maitotölkeissä pystyt tekemään molemmat jalat samalla pohjalla.

Merkkaa kynällä ja seuraavaksi mittaa pituus.

 

Suosittelen tukevaa pahvilaatikkoa ei mitään huteraa, muuten se on palasina ennen kuin ensimmäinen mittaus on edes ehditty tekemään

Vinkki - jos todella vilkas ja vaikea saada pysymään paikoillaan, niin viritä ensin mittatuki (toinen leikattu puolikas) about kohdilleen ja yritä ehtiä saada lapsi astumaan hetkeksi siihen väliin ja nopealla hienosäädöllä siirrät tarvittavat millit suuntaan tai toiseen & pidä kunnolla kiinni pahveista kunnes saat merkattua kynällä merkit mittausta varten

Tutki myös nykyiset kenkäsi!

Parhaiten saat tutkittua, nykyisistä ns normaalikengistäsi, oletko käyttänyt oikean kokoisia kenkiä ottamalla kengän pohjallisen ulos lähempään tutkiskeluun. Katso mihin kohtaan varpaiden painaumat ovat syntyneet? Löytyykö kärkien edestä vielä tyhjää tilaa, vai ovatko varpaiden jäljet aivan pohjallisen etureunassa kiinni - älä huoli et ole ainoa.
Seuraavaksi astu pelkän pohjallisen päälle – näkyykö pohjallista jalkasi alta sivuilta tai varpaiden edestä? Vai onko niin, että pikkuvarvas on kokonaan pohjallisen ulkopuolella sekä mahdollisesti myös isovarvas ainakin osittain ellei jopa kokonaan.
Seuraavaksi tarkastele vielä niiden lempikenkiesi ulkonäköä. Onko pohja kulunut epätasaisesti? Ehkä enemmän päkiän kohdalta tai kantapään kohdalta, kanta/korkolapun kuluminen sisä- tai ulkosyrjästä tai keskeltä takaa. Nämä kaikki kertovat myös askelluksestasi ja mahdollisesta jalkaterän virheasennosta; mitä pystytään korjaamaan paljasjalkakengillä kun aktivoidaan koko jalkaterä takaisin töihin.

Näin kalevalaisena jäsenkorjaajana voin todeta, että meillä olisi hyvin paljon vähemmän tuki- ja liikuntaelinsairauksia jos kaikki käyttäisivät paljasjalkakenkiä ja kävelisivät oikein. Mutta onneksi ihan kaikki eivät niin tee, joten teoriassa meillä kalevalaisilla jäsenkorjaajilla riittää töitä ;) Kalevalainen jäsenkorjaushan aloitetaan aina jalkateristä. Hoidetaan perusta kuntoon, ennen kuin lähdetään ylöspäin kehossa. Oli oire miksi tullaan hoidettavaksi, vaikka kipeä olkapää tai kipu missä päin kehoa tahansa, niin se syy voi olla kääntynyt kantaluu. Hoitaessa ne ensimmäiset aistielimet kuntoon, mitkä kertovat miten seistään / kävellään / juostaan, niin aukeaa reitti ylöspäin paljon helpommin ja kivut sekä kolotukset häviävät.

Lisätietoja

Leguanon Suomen maahantuojan sivut

Leguanon valmistajan sivut. Saksankieliset, kaikkia malleja ei myydä ulos Saksasta / tai Suomeen.